Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Με την πρέπουσα  κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας στην Καλλίπολη Πειραιώς και στην Σαλαμίνα.

Αφ’ εσπέρας  ο Σεπτός  Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος  προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως με την συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη λιτή εξήλθε το Ιερό Εικόνισμα Της Αγίας καθώς και απότμημα Ιερού Λειψάνου προς προσκύνηση  έξωθεν του Ιερού Ναού όπου  τελέστηκε και  η Ιερά αρτοκλασία.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του έκανε αναφορά στο «Ανάστημα» της Εορταζούσης Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης που παρά το νεαρό της ηλικίας της, αντιστάθηκε σε κάθε είδους προκλήσεις, προτρέποντας τους χριστιανούς να έχουν ομολογιακό αγώνα και να μην υποστέλλουν το λάβαρο της πίστεως όπως επιβάλουν τα νεόφερτα οικουμενιστικά μοντέλα, με σκοπό να αποδημήσουν κάθε τι Ιερό και Όσιο από τις ψυχές των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τέλος εξέφρασε την θλίψη του για την διχογνωμία που επικρατεί στο χριστεπώνυμο πλήρωμα εν μέσω πανδημίας και αποπροσανατολίζει τον βασικό στόχο του χριστιανού που δεν είναι άλλος από την αγιοπνευματική πορεία με κύριο μέλημα τις εντολές Του Θεού με βασική και επίκαιρη Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως σεαυτόν.

Ανήμερα ιερούργησε στο  παρεκκλήσιο Της Αγίας στη νήσο της Σαλαμίνος , όπου στην προσλαλιά του  εκθείασε τους κτήτορες του παρεκκλησίου  και αναφέρθηκε στην ενεργητικότητα και το επαναλαμβανόμενο  έργο του χριστιανού. Τονίζοντας ότι η αποστολή του είναι η μεταλαμπάδευση της Πίστεως μας με όποιο κόστος και αν γίνεται αυτό, καθώς και τον αγώνα να κρατήσουμε ζωντανό κάθε τί μας παραδόθηκε από τους Πατέρες της εκκλησίας μας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἐγκαίνια Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ στὴ Μονὴ τοῦ Ἁγίου Κυπριανοῦ Φυλῆς

ΕΠΟΜΕΝΟ

Το Πάσχα του καλοκαιριού

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος