Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης

Με κατάνυξη τιμήθηκε η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας στην Καλλίπολη Πειραιώς και στην Σαλαμίνα.

Παραμονή της εορτής ο Σεπτός  Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος  προεξήρχε του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Καλλιπόλεως.

Με το πέρας του Εσπερινού  λιτανεύτηκε το Ιερό Εικόνισμα και τμήμα Τιμίου Λειψάνου της Αγίας, πέριξ των οδών του Ιερού Ναού υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Πειραιώς, τη συμμετοχή των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Ανήμερα κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου Ιερούργησε  ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος κ. Φώτιος και εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Κατόπιν ποιμαντικῶν ὑποχρεώσεων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Κ. Γερόντιος, Ιερούργησε στο ομώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην νήσο της Σαλαμίνος.

Στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στον δυναμικό χαρακτήρα και το πνευματικό «Ανάστημα» της Εορταζούσης  Μεγαλομάρτυρος Αγίας Μαρίνης,  που παρά το νεαρό της ηλικίας της, αντιστάθηκε σε κάθε είδους προκλήσεις.  Προτρέποντας με την στάση της ,τους χριστιανούς να έχουν ομολογιακό αγώνα  και εκμεταλλευόμενος την Ευαγγελική περικοπή,  μίλησε για την αξία της πίστεως στον Τριαδικό Θεό και τα δώρα που λαμβάνει αυτός που με αγνή την καρδία και φλογερή πίστη πλησιάζει τον Θεό.

Τέλος λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα της Αγίας πέριξ του Ιερού Παρεκλησίου.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Έξι μήνες απο την εκδημία του Πρωτοσυγκέλου της Μητοπόλεως μας.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή Των Αγίων Πατέρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος