Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Της Αναλήψεως Του Σωτήρος Χριστού

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Πειραιώς, Προεξήρχε του Αρχιερατικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας της Αναλήψεως Του Σωτήρος Χριστού, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ικεσία «Μη εάσης ημάς ορφανούς» την οποία ανέλυσε με θεολογική δεινότητα.

Εκτός τον άλλων, τόνισε την Πατρική αγάπη και ευσπλαχνία του Θεού προς τον άνθρωπο όπου έδωσε τον μονογενή Του Υιό να πάθει, για να ανυψώσει τον πεπτωκότα άνθρωπο και να τον καταστήσει στην πρότερά του θέση.

Και ο Κύριος ανταποκρινόμενος στην ικεσία των Αποστόλων διαβεβαιώνει μέσω αυτών, όλους εμάς, μέχρι σήμερα « Οὐκ ἀφήσω ὑμᾶς ὀρφανούς. Εγώ ειμί μεθ’ υμών, και ουδείς καθ’ υμών» και όλα αυτά μας τα παρέχει με ένα και μοναδικό αντάλλαγμα «να ‘χετε πίστη στο Θεό» τόσο σύντομη η προτροπή Του αλλά με πολύ βαθύ νόημα.

Δίδοντάς μας να κατανοήσουμε ότι η Πίστη στον Θεό, τον φόβο έξω βάλλει, κάνει τον άνθρωπο ισχυρό του δίνει την δυνατότητα να αγωνιστεί να συλλέξει καρπούς πνευματικούς οι οποίοι έρχονται από τις αρετές που καλείται να αποκτήσει ο καθένας από εμάς που περνάει απ’ αυτή τη ζωή για να μεταφερθεί στην αιώνιο, όχι μόνος του . αλλά με την υπόσχεση που του έδωσε ο Ίδιος ο Κύριος: «Κι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα να σας δώσει άλλον Παράκλητο, το Πνεύμα της Αλήθειας, ώστε να είναι για πάντα μαζί σας» και απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ερώτησε: εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε την υπόσχεση Του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού; και να αφήσουμε Τον Παράκλητο να κατευθύνει την ζωή μας;

ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ 2021

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή του Τυφλού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κουρά Μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Γοργουπηκόου Σπετσώ

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος