Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Αντωνίου του Καθηγητή της ερήμου.

Με κατάνυξη  τελέσθηκε  η  πανήγυρη της Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής του Αγίου Αντωνίου Σαλαμίνος, της οποίας το καθολικό  είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Άγιο και  Καθηγητή της ερήμου  της Εκκλησίας μας.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε στο  βίο και τη σοφία του Αγίου, προτρέποντας το  εκκλησίασμα να διδαχθεί μέσα από τη  ζωή του «Καθηγητή της ερήμου» Αγίου Αντωνίου, την αυταπάρνηση, την ταπείνωση  την προσφορά και την επιμονή της πνευματικής αναβάσεως. Σκοπός της επίγεια ζωής του  ήταν να μην αφήνει ανεκμετάλλευτο κάθε λεπτό της ημέρας που να μην είναι αφιερωμένο σε -Εκείνον- που τόσο πολύ ποθούσε να συναντήσει.

Οι πιστοί είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν απότμημα εκ του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Αντωνίου, όπου μετέφερε ο Σεβασμιώτατος από το σκευοφυλάκιο της καθ’ ημάς ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο επί του μνήματος του Κτήτωρος της Ιεράς Μονής, Μοναχού Νεκταρίου ο οποίος υπήρξε λαμπρό και επιφανές τέκνο της Σαλαμίνος, αλλά και στο οστεοφυλάκιο της Ιεράς Μονής.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έκοψε την παραδοσιακή Αγιοβασιλόπιττα και η Ιερά Μονή παρέθεσε τράπεζα.

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 2024.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιβ Κυριακή του Λουκά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΙΔ’ Κυριακή του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος