Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Αρτεμίου

Με κατάνυξη  τελέστηκε  στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Αρτεμίου στον Κορυδαλλό ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, μας Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα  ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας Ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή με τη συμμετοχή των Ιερέων τη καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Του Δημάρχου της Πόλεως κ . Νικολάου Χουρσαλά, του Διοικητή της Τροχαίας Κορυδαλλού κ. Νικολάκη , εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου και   πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε το θέμα: οι υποχρεώσεις του χριστιανού στην πορεία της ζωής του, ο καρπός των αρετών και ο τελικός προορισμός του που είναι η τελειότητα. Φέροντας παράδειγμα το  πνευματικό ανάστημα του Αγίου Αρτεμίου τόσο ως διακεκριμένος πολιτικός του Βυζαντίου, όσο και ως ευσεβέστατος Χριστιανός, προικισμένος με αρετές και τόλμη, ώστε να σταθεί μπροστά στον Ιουλιανό και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Χριστιανών με αποτέλεσμα τα φοβερά μαρτύρια που υποβλήθηκε. Τονίζοντας ότι η μνήμη των  Αγίων που εορτάζομαι είναι πολύτιμος οδηγός στην ζωή του χριστιανού, διότι μνήμη Αγίου σημαίνει μίμηση Αγίου.

Τέλος ευχήθηκε στην εορτάζουσα  Ηγουμένη της Ιεράς Μονής, Ματρώνας Μοναχή δια πρεσβειών των εορταζόντων Αγίων, να κατακτήσει την Βασιλεία των Ουρανών.

Λόγω των δυσχερών καιρικών φαινομένων δεν  ακολούθησε λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΑΡΤΕΜΙΟΥ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου ενδόξου Ευαγγελιστού Λουκά.

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΣΤ΄ Κυριακή του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος