Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Ιερομάρτυρος Πατροκοσμά του Αιτωλού

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τίμησε η Εκκλησία μας τον Μέγα ομολογητή και διδάσκαλο του γένους μας, Ιερομάρτυρα Πατροκοσμά τον Αιτωλό, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Κερατσίνι.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου και τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία ακολούθησε η Λιτή περιφέροντας την εικόνα του Αγίου εντός του αύλιου χώρου και η αρτοκλασία.

Με το πέρας της αρτοκλασίας έχοντας ο Σεβασμιώτατος κατά νου τον λόγο του Αποστόλου Παύλου στους χριστιανούς της Ρώμης «Δόξα καί τιμή καί εἰρήνη παντί τῷ ἐργαζομένῳ τό ἀγαθόν»
Τίμησε με το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου τον ακάματο και πάντα πρόθυμο εις κάθε διακονία
εφημέριο του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, Πανοσιώτατο π. Χριστοφόρο Νιανιούρη.Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης, Ιερός κλήρος και φιλέορτος λαός αναφώνησαν Άξιος.

Τέλος ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Χριστοφόρος ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας για την Πατρική του αγάπη και όλους όσους προσήλθαν και κοπίασαν δια την λαμπρότητα της εορτής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία  Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας συμπαραστατούμενου υπό κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις διδαχές του Αγίου, χαρακτηρίζοντάς τον φωτεινό σύμβολο της ζωής μας και ιδιαίτερα στην ταραγμένη εποχή που ζούμε σήμερα. Εστίασε στο εμπνευσμένο έργο του στους δύσκολους καιρούς, της φοβέρας, της απειλής, και της σκλαβιάς όπου ο Κύριος ανέδειξε έναν μπροστάρη με ανιδιοτέλεια, αγάπη και ταπείνωση, να αναλάβει να αναστήσει ένα ολόκληρο Έθνος.
Με την Χάρη και τον φωτισμό Του Αγίου Πνεύματος έστησε σχολεία για να μαθαίνουν τα παιδιά την ελληνική γλώσσα και εκκλησίες για να κρατείτε ψηλά το φρόνημα και το λάβαρο της Ορθοδοξίας .
Τονίζοντας ότι σήμερα από εκεί… ο Άγιος, μας καλεί να πράξουμε τω αυτώ, αυτή θα είναι η δόξα και η τιμή στο πρόσωπό του.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐξόδιος Ἀκολουθία Γεροντίσσης Χριστοφόρας

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος