Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Σπυρίδωνος 

Τῆς Συνόδου τῆς πρώτης ἀνεδείχθης ὑπέρμαχος, καὶ θαυματουργὸς θεοφόρε, Σπυρίδων Πατὴρ ἡμῶν· διὸ νεκρᾷ σὺ ἐν τάφῳ προσφωνεῖς, καὶ ὄφιν εἰς χρυσοῦν μετέβαλες· καὶ ἐν τῷ μέλπειν τὰς ἁγίας σου εὐχάς, Ἀγγέλους ἔσχες συλλειτουργοῦντάς σοι Ἱερώτατε· Δόξα τῷ σὲ δοξάσαντι, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι· δόξα τῷ ἐνεργοῦντι διὰ σοῦ πᾶσιν ἰάματα.

Με ιδιαιτέρα λαμπρότητα πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ιερός  Ναός Αγίου Σπυρίδωνος  Σαλαμίνος το διήμερο της εορτής του Αγίου. Αφ’ εσπέρας   τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του  Σεπτού Ποιμενάρχου μας,  κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή  των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριώνυμο ημέρα Προεξάρχοντος  ο Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  μας, κ. Γεροντίου τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Τριανταφύλλου και τους κληρικούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Παρών στην εορτή  έδωσαν με την παρουσία τους : Εκπροσώπησαν  τον  Δήμαρχο  οι  Αντ/ρχοι κ. Νικόλαος Κόγιας, κ. Αντώνιος Βακάλης και ο κ. Διολέτης.   Ο πρώην Δήμαρχος κ. Αγαπίου,  ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Ιωάννης Σκιαθίτης, και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου, η Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Βάγια Κεραμάρη Τζίμα.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά  του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή του Αγίου Σπυρίδωνα την δυναμικότητα του, τον Αγιοπνευματικό βίο του, την ακεραιότητα των λόγων του και την δύναμη που αντλούμε σήμερα εμείς οι χριστιανοί μέσα από τον βίου του.

Επισήμανε ότι ο Άγιος δεν έκανε εκπτώσεις στα δογματικά θέματα της πίστεως και ορθοτομούσε τον λόγο τη αληθείας καταφέρνοντας με την βιωτή του…. Κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας να περιτριγυρίζεται από Αγγέλους.

Εν συνεχεία  πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου στους δρόμους του νησιού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου, των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους ευσεβών προσκυνητών που προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο.

Τέλος η δραστήρια επιτροπή του Ιερού Ναού πρόσφερε Αβραμιαία τράπεζα στούς πανηγυρίζοντες.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή των Προπατόρων.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Αγίου Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος