Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Αγίου Φανουρίου σε Γλυφάδα και Σαλαμίνα.

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου και η υποδοχή της δεξιάς χειρός του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Ακραγαντίνων.

Την παραμονή της εορτής  κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος, χοροστάτησε στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέσθηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ακολούθησε λιτανευτική πομπή Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Καλλινίκου,υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας στους δρόμους της πόλεως με τη συμμετοχή των κληρικών της εκκλησίας μας και πλήθους πιστών που έσπευσαν να προσευχηθούν και να επικαλεστούν την Χάρη Του.

Τέλος σύντομο λόγο  και ευχαριστίες εκφώνησε ο εφημέριος του ι. Ναού,  Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος.

Αφ’ εσπέρας  στην Σαλαμίνα, στο παρεκκλήσιο του Αγίου  Φανουρίου τελέστηκε Πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση του Ιερού Εικονίσματος του Αγίου, υπό του Πρωτοσύγκελού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτου π. Γρηγορίου των  κληρικών της εκκλησίας μας και των πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε εις το παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου Σαλαμίνος με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελο π. Γρηγόριο,  π. Πέτρο και τον Διάκονο π. Λουκά.

Στην ομιλία Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα λίγα στοιχεία που έχουμε για τον Άγιο και την ιδιαίτερη σχέση που συνδέει τους Χριστιανούς σε κάθε δύσκολη στιγμή απωλείας η επιθυμίας φανερώσεως να επικαλούνται το όνομά Του.

Τέλος ευλόγησε τις παραδοσιακές «Φανουρόπιτες» τις οποίες πολλοί ήταν εκείνοι που προσέφεραν στον Άγιο για να εκπληρώσουν κάποιο τάμα τους.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ 2019.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ἡ Ἐξόδιος Ἀκολουθία τοῦ Μακαριστοῦ Μητροπολίτου Πρώην Ἀττικῆς καὶ Διαυλείας κυροῦ Ἀκακίου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Αρχή της Ινδίκτου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος