Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, στην Μητρόπολη Αττικής και Βοιωτίας μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ Γερόντιος, προκειμένου να λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο οπού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου, αφού τη αυτή ημέρα άγει τα ονομαστήρια του ο οικείος Μητροπολίτης, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.

Προεξάρχοντος του  εορτάζοντος  Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ Χρυσοσστόμου, τελέστηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο με συλλειτουργούς: τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες, τον Ποιμενάρχη μας Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιο, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, τος Θεοφιλεστάτους  Επισκόπους  Μεθώνης κ Αμβρόσιο , Γαρδικίου κ. Κλήμεντα και πλειάδα Ιερέων και Διακόνων.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος   ο οποίος, ανέπτυξε το  βίο του  Αγίου παρουσιάζοντας  τον Ιερό Χρυσόστομο ως διαμάντι της Ορθοδοξίας , αφήνοντας παρακαταθήκη  σε όλους εμάς το ήθος και το πνεύμα Του.

Ο Ποιμενάρχης μας, κ Γερόντιος  ευχήθηκε στον εορτάζων Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο, έτη πολλά, ευλογημένα, δημιουργικά και η Χάρις του Τριαδικού Θεού να τον χαριτώνει να του δίδει υπομονή ιδιαίτερα στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε να καθοδηγεί την Μητρόπολη Αττικής , την οποία η Εκκλησία μας του έχει εμπιστευθεί.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των μακαριστών Ιεραρχών Χρυσοστόμου Αθηνών, Χρυσοστόμου Μαγνησίας, Χρυσοστόμου Έτνα και Γεροντίου Πειραιώς Α’, ο οποίος σαν σήμερα εκοιμήθη (+1994).

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στις Σπέτσες την Η΄ Κυριακή του Λουκά

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος