Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας

Με τιμές και δοξολογίες εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία, την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας δια του Σεπτού Ποιμενάρχου της κ. Γεροντίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Κορυδαλλό.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία των πιστών που προσήλθαν να τιμήσουν το Προστάτη Άγιο τους, το παρών έδωσαν ο πολιτευτής κ. Σούτας και ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού κ.Δημόπουλος.

Ανήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας ως φωτεινό σηματοδότη Πνεύματος και Πίστεως στις επερχόμενες γενεές τονίζοντας στοιχεία από τον βίο του.

Επίσης εκμεταλλεύτηκε την Ευαγγελική περικοπή για να τονίσει την αναγκαιότητα του Εκκλησιασμού ως μέσω τροφής, ξεκούρασης και αναζωογόνησης  του πνεύματος που βάλετε καθημερινώς από τις βιοτικές μέριμνες.

Φέροντας ως παράδειγμα την συγκύπτουσα  της ευαγγελικής περικοπής, δεκαοχτώ έτη με συνοδοιπόρο την ασθένεια της δε έλειψε από την Συναγωγή, παρ. όλα τα σχόλια και τις ειρωνείες που δεχόταν, αν φέρουμε αυτό το γεγονός στην δική μας ζωή, θα δούμε πόσο λάθος εκτιμούμε τον «χρόνο» που μα δίνει ο Θεός και με πόση ευκολία αναβάλουμε τον εκκλησιασμό λέγοντας πολύ απλά είμαι κουρασμένος.

Αν ο χριστιανός δεν ξεκουράζεται μέσα στην Ουράνια αυτή Μυσταγωγία όπου  με την συμμετοχή Αγίων και Αγγέλων επιτελείται, τότε πρέπει να προσέξει γιατί κάτι κάνει λάθος…

Εν συνεχεία  πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση   του Ιερού Εικονίσματος του Αγίου με την συμμετοχή κλήρου και λαού παρουσία του Βουλευτή ΝΔ κ. Μαρκόπουλου και του Δημάρχου της Πόλεως κ. Νικολάου Χουρσαλά.

Τέλος ο εφημέριος του Ι.Ναού π. Ιωάννης Κάτσαρης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο τους συμπρεσβυτέρους, τους εκπροσώπους της Πολιτείας και τον πιστό λαό του Θεού και η επιτροπή του Ναού παρέθεσε τράπεζα στους συμμετέχοντας.

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Σύλληψις της Θεοπρομήτορος Άννης

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος