Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου Φλωρίνης του Ομολογητού

Με  την δέουσα  εκκλησιαστική τάξη, την τιμή  και το σεβασμό που αρμόζει στους ομολογητές της εκκλησίας μας,  τελέστηκε σήμερα η μνήμη του Μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας και Πατρός ημών Αγίου Χρυσοστόμου πρώην  Φλωρίνης του Ομολογητού.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου και την συμμετοχή του Ιερού κλήρου της καθ` ημάς Ιεράς Μητροπόλεως τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου.

Οι πιστοί που προσήλθαν είχαν την ευλογία  να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανά Του.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία σκιαγράφησε τον ευσεβή άνθρωπο, εργαλείο στα χέρια Του Θεού, αναφερόμενος στην προθυμία του χριστιανού και την προσφορά του απέναντι στην φιλευσπλαχνία Του Θεού κι τις δωρεές Του Αγίου Πνεύματος που προικίζει ο ίδιος ο  Δημιουργός τον άνθρωπο, επεκτείνοντας τον λόγο του, στο ανάστημα του Αγίου στα Θαύματα εν ζωή και μετά την κοίμησή του.

Επισήμανε ιδιαιτέρως την  ομολογία και την ευγνωμοσύνη που πρέπει εκφράζει ο χριστιανός στους Αγίους που πρόσφεραν θυσία τον εαυτό τους για να λειτουργούμε και να εκφραζόμαστε εμείς σήμερα ελεύθερα παραδειγματίζοντας την  αγάπη του Αγίου και την προσφορά του στην εκκλησία μας, τονίζοντας ότι η σημερινή εορτή πρέπει να γίνει η αφύπνιση του πνευματικού μας αγώνα για  έναν και μόνο σκοπό, να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της πίστεως  και  να ενωθούμε με τον Στεφανωθέτη Χριστό.

Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσε η βυζαντινή χορωδία  της Ι.Μητροπόλεώς μας υπό την διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου χοράρχου   κ Αθανασίου Ιωαννίδη

ΑΓ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ πρ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ιερά Μνήμη του Αγίου Σώζοντος

ΕΠΟΜΕΝΟ

Στην Πανηγυρίζουσα Ανδρώα Ιερά Μονή Γεννήσεως Της Θεοτόκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος