Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτου.

Στα πλαίσια της εορτής του Οσίου Πατρός ημών Αθανασίου του Αθωνίτου, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σαλαμίνος Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου  μας. Κ. Γεροντίου.

Στην Προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος  αναφέρθηκε  στο βίο του Αγίου, ξεκινώντας από την Τραπεζούντια  καταγωγή του, κάνοντας λόγο για την παιδική του ηλικία, όπου έβλεπε Μοναχό, «φλέρταρε με τη Μοναχική Πολιτεία» μέχρι που η Χάρις Του Θεού τον οδήγησε στον πόθο του.

Ασκητικός ,διακριτικός παραινετικός εργάτης της άσκησης και της αρετής έδωσε πολλούς πνευματικούς καρπούς στην αδελφότητα που του είχε αναθέσει ο Θεός άλλα ακόμα μέχρι και τα δυσπρόσιτα σημεία της Αθωνικής Πολιτείας όπου ακουγόταν το όνομα και οι αρετές του.

Εργατικός όχι μόνο προς τα πνευματικά του αλλά και δημιουργικός αφού η Ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας είναι έργο εκ τω χειρών του.

Κλείνοντας τον λόγο του ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας τόνισε ότι πριν τον Άγιο Αθανάσιο ο μοναχισμός στο Άγιο Όρος ήταν ερμητικός και ησυχαστικός, ο Άγιος έγινε  ο ιδρυτής  του Κοινοβιακού βίου όπου και υιοθετήθηκε πολύ γρήγορα και συνεχίζει να υπάρχει μέχρι σήμερα.

ΟΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΑΘΩ 2020

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐξ ἀφορμῆς τῆς προσφάτου ἀποφάσεως τῆς Τουρκίας διὰ τὴν ἐκ νέου μετατροπὴν τοῦ Ἱ. Ναοῦ τῆς τοῦ Θεοῦ Σοφίας εἰς μωαμεθανικὸν Τέμενος.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος