Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη

Στην νήσο Της Αιγίνης  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης  του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.

Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και προσκύνηση των χαριτόβρυτων Λειψάνων του Αγίου, Χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου.

Ανήμερα Αρχιερατική Θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον  τον εφημέριο της νήσου π. Γεώργιο και  π. Λουκά, παρουσία του πιστού λαού της Αιγίνης και του βουλευτή της Α΄ Πειραιώς, κ. Νικολάου Μανωλάκου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο  πνευματικό ανάστημα του Οσίου τονίζοντας ότι ο Τριαδικός Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ και πάντα μας δίδει τα κατάλληλα όπλα για να φτάσουμε στον παράδεισο.

Παντού και πάντα μα καθοδηγεί μέσω των Αγίων Του, για να μας ελκύσει και εμάς εκεί που έχει κατατάξει εκείνους που πρεσβεύουν δια ημάς,  οι οποίοι ως φωτεινοί αστέρες μας δείχνουν τον δρόμο που βάδισαν για να βρίσκονται σήμερα κοντά Του, το αυτό μας προσκαλεί και εμάς να κάνουμε το μόνο που μένει, είναι να δεχτούμε την πρόσκληση, να ταπεινώσουμε το φρόνημα μας και να αφήσουμε την Χάρη του Θεού να επέμβει και να ολοκληρώσει το έργο Της.

ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 2021.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης στον Καθεδρικό Πειραιώς.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐπέτειος Ἐνθρονίσεως Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν κ. Καλλινίκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος