Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.

Στην νήσο Της Αιγίνης  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης  του Οσίου Πατρός ημών Ιερωνύμου του Καππαδόκη.

Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και προσκύνηση των χαριτόβρυτων Λειψάνων του Αγίου, Χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Γεροντίου.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο  πνευματικό ανάστημα του Οσίου τονίζοντας τι για να φτάσουμε στον παράδεισο, αρκεί  να αφήσουμε την Χάρη του Θεού να επέμβει και να ολοκληρώσει το έργο Της.

Ανήμερα Αρχιερατική Θεία λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς τον   εφημέριο της νήσου π. Γεώργιο Κανέτη, π. Καλλίνικο Ηλιόπουλο ,π. Λουκά Πόρτο, π. Γεώργιο Τριανταφύλλου και . Νικόλαο Γκαρλή από την Χαλκίδα, ο οποίος ήρθε με πούλμαν από την ενορία του για να τιμήσουν τον εορτάζοντα  Όσιο Ιερώνυμο, παρουσία του πιστού λαού της Αιγίνης

Τον πανηγυρικό της ημέρας κήρυξε ο Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Πανοσιώτατος Ιερομόναχος π. Καλλίνικος Ηλιόπουλος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε άπαντας όσους προσήλθαν για να τιμήσουν τον Όσιο και όσους συνετέλεσαν στην αρτιότητα της Ιεράς Πανήγυρεως και ιδιαιτέρως τον εφημέριο του Ι. Ναού  π. Γεώργιο Κανέτη  και τον  ακούραστο κ. Παναγιώτη Τόγια  για τις ευεργεσίες και την προσωπική του εργασία στο Ι. Ναό.

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ 2023

 

 

 

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης

ΕΠΟΜΕΝΟ

Ἐπέτειος Ἐνθρονίσεως τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου κ. Καλλινίκου

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος