Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το γεννέσιο Της Υπεραγίας Θεοτόκου

Στην νήσο της Αιγίνης μετέβη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος και συγκεκριμένα στην Πανηγυρίζουσα νεοσύστατη Ανδρώα Ιερά Μονή του Γεννεσίου Της Θεοτόκου.

Αφ΄ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου και τη συμμετοχή των Ιερέων και των προσκυνητών που προσήλθαν για να τιμήσουν την Θεοτόκο.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του ξεκίνησε με την φράση:

«Αποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν οδόν σου και έλπισον επ’ αυτόν και  αυτός ποιήσει….».

« Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη τον δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ’ Αυτόν και Εκείνος θα σου ανταποδώσει….».

Αναφερόμενος στην εμπιστοσύνη, την καρδιακή προσευχή και την ελπίδα που έδειξαν ο Ιωακείμ και η Άννα στον Θεό να τους χαρίσει παιδί και Εκείνος βλέποντας την ειλικρίνεια τους τους χάρισε Την Υπεραγία Θεοτόκο.

Επεκτάθηκε στην παρουσία Της Υπεραγίας Θεοτόκου ως μέσο στο Σωτηριολογικό σχέδιο Του Θεού αλλά και στη ζωή μας.

Τονίζοντας πώς για μία ακόμα φορά μας υποδεικνύει ο Θεός, πως μπορούμε να τον προσεγγίσουμε ώστε να μας προσφέρει τα δώρα Του.

Τέλος ευχήθηκε η νέα εκκλησιαστική χρονιά που εορτάσαμε προ ημερών να είναι καρποφόρα και εμείς να αξιωθούμε μέχρι τελευταίας πνοή μας να είμαστε εργάτες του Αμπελώνος Του.

Κ

Κατά  την διάρκεια του  εορταστικού διημέρου διημέρου οι χριστιανοί  είχαν την ευλογία  να προσκηνήσουν και τμήμα ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου του Νέου Ομολογητού.

ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2022.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αγίου  Χρυσοστόμου του από Φλωρίνης νέου Ομολογητού 

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εἰς διάκονον χειροτονία.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος