Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μητροπόλεως μας.

Στ0ν Ιερό Ναό Ευαγγελισμού  Της Θεοτόκου Ιερούργησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος επι τη Συνάξει    πάντων των εν ασκήσει διαλαμψάντων Οσίων  Πατέρων.

Τη αυτή ημέρα, την τεσσαρακοστή όπου ο  Μακαριστός Πρωτοσύγκελος  της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως π. Γρηγόριος ,παρέδωσε το πνεύμα του εις Χείρας Θεού ζώντος.

Σε φορτισμένο κλίμα τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεροντίου, των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως και συμπροσευχομένων των Σεβασμιωτάτων Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Γρηγορίου και Δημητριάδος κ. Φωτίου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού αδελφού μας κατά την Αγιορείτικη τάξη συμμετεχόντων των Σεβασμιωτάτων και των κληρικών  της Εκκλησίας μας.

Στο τέλος της ακολουθία του μνημόσυνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος αναφέρθηκε στην ζωή και τον θάνατο ,το σύντομο πέρασμά μας από τη γη  αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε να εργαστούμε ώστε να αποκτήσουμε αρετές που κατατίθενται αυτόματα στην τράπεζα του ουρανού και μας περιμένουν να τις χρησιμοποιήσουμε κατά την έξοδο μας από την φθαρτή ετούτη ζωή.

Έτσι ήταν και ο μακαριστός πατήρ Γρηγόριος άνθρωπος της πνευματικής αποταμίευσης, υπόδειγμα κληρικού ώστε οι αρετές  να τον οδηγήσουν στο Ουράνιο Θυσιαστήριο  να βρεθεί με όλους  εκείνους που μνημόνευε στο επίγειο Θυσιαστήριο,  τους Πατέρες που αγωνίστηκαν στην μαρτυρική μας Εκκλησία.

Κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους γονείς του Μακαριστού λέγοντας τους, ότι ο υιός τους βρίσκεται στην αγκαλιά της Υπεραγίας Θεοτόκου όπου αγόγγυστα την υπηρέτησε φροντίζοντας για την λαμπρότητα του Ναού Της  και συλλειτουργεί στο Ουράνιο Θυσιαστήριο με τους Αγωνιστές Πατέρες της Πίστεως μας.

Εμείς όσοι τον αγαπήσαμε θα τον μνημονεύουμε όσο ο Κύριος μας επιτρέπει να βρισκόμαστε εδώ στη γη, εκείνος θα πρεσβεύει δια εμάς στο Κύριο Της Δόξης το τέλος μας να είναι Πνευματικό και Ομολογιακό.

Εν συνεχεία τελέστηκε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού π. Γρηγορίου στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Κερατέας όπου ήτο  Ηγούμενος .

Αιωνία αυτού η Μνήμη.

40/ΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή της Απόκρεω.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Κυριακή της Τυρινής

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος