Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Των Αγίων Μυροφόρων.

Στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή  των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών  στις  Σπέτσες  μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος για να προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων.

Αφ’ εσπέρας τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός και την κυριώνυμο ημέρα Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και των κληρικών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, παρουσία του Δημάρχου κ. Λυράκη Παναγιώτη και του χριστεπώνυμού πληρώματος της νήσου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος τονίσε  ότι πάνω απ΄όλα στον Χριστιανό πρέπει να είναι το «καθήκον» στις πνευματικές του υποχρεώσεις για να ελκύει την Χάρη του Τριαδικού Θεού.

Εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση του εικονίσματος των Μυροφόρων πέριξ της Ιεράς Μονής και τελέστηκε  τρισάγιο στο μνήμα του  μακαριστού Αρχιμανδρίτου και κτήτορος της Ιεράς Μονής π. Χρυσοστόμου Σπύρου.

Τέλος ο εφημέριος της Ιεράς Μονής π. Χρυσόστομος Σίδερης ευχαρίστησε  άπαντας που προσήλθαν στην Ιερά πανήγυρη και όσους συνέβαλλαν για την αρτιότητα της εορτής.

ΕΟΡΤΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2023

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Της Ζωοδόχου Πηγής

ΕΠΟΜΕΝΟ

Του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος