Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Με  την πρέπουσα κατάνυξη τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου, εις το παρεκκλήσιο του καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίου Αρτεμίου Κορυδαλλού, το οποίο είναι αφιερωμένο εις τους Αγίους Τεσσαράκοντα Μάρτυρες.

Πλήθος κόσμου προσήλθε στην Θεία Λειτουργία τόσο να εκκλησιαστεί και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων όσο και να προσκυνήσει τα Αγία Λείψανα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ανδρεία και την φλογερή Πίστη των Μαρτύρων,  στην παραίνεση που παρ΄ όλο το ψύχος των υδάτων, ψιθύριζε ο ένας στον άλλον για να του δώσει δύναμη να υπομείνει το μαρτύριο:   «Δριμύς ο χειμών, αλλά γλυκύς ο παράδεισος. Λίγο ας υπομείνουμε και σε μια νύχτα θα κερδίσουμε ολόκληρη την αιωνιότητα».

Λέξεις ανδρείας και προσφοράς που πρέπει κάθε χριστιανός να έχει μέσα στην καρδιά του , χωρίς να γογγύζει  για την καθημερινότητα και τίς δοκιμασίες που πολλές φορές μας επισκέπτοντα,ι για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, να καθαριστούμε και να παραδώσουμε τον εαυτό μας, το θέλημά μας  στον Πλάστη και δημιουργό μας.

Εν συνεχεία  τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως τής μακαριστής Γεροντίσσης Ησυχίας Μοναχής, Ηγουμένης τής Ιεράς Μονής και του κατά σάρκα αδελφού αυτής Θεοχάρη Προβατάκη.

Εορτή Αγ. Τεσσαράκοντα 2019
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Α΄ Κυριακή των Νηστειών «Ορθοδοξίας»

ΕΠΟΜΕΝΟ

Η Β΄Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος