Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Των Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Στο Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στο Δήμο του Αγ. Ιωάννου-Ρέντη μετέβη ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος για να παραστεί στο εορταστικό διήμερο του πανηγυρίζοντος Ι.Ναού.

Αφ εσπέρας τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, με το πέρας της ακολουθίας λιτανεύτηκε η Ιερά Εικόνα των Αγίων Αποστόλων  Πέτρου και Παύλου υπό τους ήχους  της Φιλαρμονικής Μπάντας πέριξ των οδών του Ιερού Ναού.

Ανήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ΄Γεροντίου.

Στην προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εκλογή και στο μετέπειτα πνευματικό ανάστημα των δύο Πρωτοκορυφαίων  Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Στον Πέτρο γιατί ανήκε στην αρχική δωδεκάδα των Αποστόλων ως προς τον δυναμικό χαρακτήρα του και της ιδιαίτερης αγάπης Του Κυρίου προς αυτόν λόγω της ηλικίας του αλλά και του θερμού χαρακτήρα του που τον ξεχώριζαν. Ομολόγησε την θεότητα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για να ακούσει το, «σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτην τὴν πέτραν  οἰκοδομήσω μου τήν ἐκκλησίαν (δηλ. της ομολογίας σου) θα θεμελιώσω την Εκκλησία μου»,

Ως προς  τον Απόστολο Παύλο από διώκτης Χριστού σε Φωτεινό Αστέρα,  ήταν εκείνος ο οποίος κρατούσε τα ρούχα αυτών που λιθοβολούσαν τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο. Αλλά ο Κύριος έχει το σχέδιό του για τον καθένα μας. Το αξίωσε να δει φοβερά οπτασία ,τον Ίδιο Τον Κύριο να τον προσκαλεί και αυτό ήταν το εναρκτήριο μήνυμα για το αποστολικό του έργο  την έκταση της θεόπνευστης διδασκαλίας και συγγραφικής του δραστηριότητας.

Τέλος απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα είπε: Ο Κύριος συγχωρέσε και αποκατέστησε  τον Πέτρο  στο Αποστολικό  του αξίωμα, όπως ξεκάθαρα διαβάζουμε  μέσα στο ενδέκατο Εωθινό Ευαγγέλιο ρώτησε ο Αναστὰς Ιησούς τρεις φορές, «Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με;», ώστε με την τρίτη ερώτηση και την αντίστοιχη τρίτη θετική απάντηση το Πέτρου, «ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε», να εξαλειφθεί το αμάρτημα της τριπλής του αρνήσεως.  Σήμερα εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο τους ,είμαστε έτοιμοι; ή  αρνούμαστε σιωπηλά να συμμετέχουμε στον ομολογιακό αγώνα που δίνει η μαρτυρική Εκκλησία μας;

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ 2022

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Τρείς νέοι μας κάτοχοι διπλώματος Βυζαντινής μουσικής.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος