Δελτία Τύπου

Υπαγωγή του Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Νικαίας στην Ι.Μητρόπολη

Η Ιερά Μητρόπολις Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος ανακοινώνει προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα αλλά και στις εμπλεκόμενες τοπικές αρχές, ότι πλέον ο Ιερός Ναός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Νικαίας (τέρμα Λάμπρου Κατσώνη) εντάσσεται στο πνευματικό δυναμικό  της τοπικής μας Εκκλησίας.

 

 

Καθήκοντα εφημερίου στον ως άνω Ι.Ναό αναλαμβάνει ο π. Δανιήλ Καουδάκης.

 

Ο σχετικός φάκελος έχει ήδη κατατεθεί και εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Ελλάδος ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των Ιερών Κανόνων.

 

Σε μήνυμα του προς τον Ι. Κλήρο και τον λαό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γερόντιος αναφέρει: «Σε κάθε ιερά ακολουθία, η Εκκλησία δέεται «υπέρ της των πάντων ενώσεως». Ως ποιμένας, πιστεύω ακράδαντα πως κύρια αποστολή της Ιεράς μας Μητροπόλεως είναι να ενώσει κάθε ψυχή, κάθε Γνήσιο Ορθόδοξο Χριστιανό «εις μια ποίμνη υπό ενός ποιμένος»».

 

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου (27/9 ν.ημ) ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, καθώς και την παραμονή Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γερόντιος θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων.

 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Ο Σεβασμιώτατος στο Υπουργείο Παιδείας

ΕΠΟΜΕΝΟ

Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου στην Ι. Μητρόπολη

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος