Δελτία ΤύπουΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Του Οσίου Πατρός ημών Παχωμίου του Χιοπολίτου.

Στη νήσο της Χίου μετέβη ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, κ. Γερόντιος άμα τη πρόσκλησή του οικείου Τοποτηριτού και Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου για να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μονής Αγίων Πατέρων Προβατείου Όρους επί τη εορτή του ιδρυτού αυτής, Οσίου Πατρός ημών Παχωμίου του Χιοπολίτου.

Αφ’ εσπέρας τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου, Μητροπολίτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γεροντίου.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου

Στο Κοινωνικό εόρτια ομιλία εκφώνησε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Γερόντιος, παρουσιάζοντας μέσα από τον λόγο του, το πνευματικό ανάστημα  του Οσίου Παχωμίου και τα χαρίσματα που τον είχε προικίσει η Χάρις Του Αγίου Πνεύματος, την ασκητικότατα την οποία έφτασε σε μεγάλα ύψη, αλλά και την φήμη που είχε ως πνευματικός Πατέρας, οπού με την διδασκαλία του είχε προσελκύσει στο πετραχήλι του πολλούς επιφανείς Πατέρες της εκκλησίας ένας εκ των οποίων ήταν ο Άγιος Νεκτάριος.
Φτάνοντας στο τέλος η ομιλία του τόνισε ότι η αγάπη και η άσκηση δεν χωρούν εγωισμούς ο κάθε χριστιανός παλεύει με τις δυνάμεις που έχει για  να αναρριχηθεί στην Βασιλεία του Θεού, άλλος δυνατός ,άλλος αδύναμος ο προορισμός είναι ο ίδιος αλλά δυστυχώς μας λείπει αυτό που διαβάζουμε στις Παροιμίες του Σολομώντος:
«Αδελφός υπό αδελφού βοηθούμενος ως πόλις οχυρά και υψηλή, ισχύει δε ώσπερ τεθεμελιωμένον βασίλειον»
Αν το καταφέρουμε αυτό, τίποτα δεν είναι ικανό να αλλοιώσει την πορεία μας.

Προ της απολύσεως πραγματοποιήθηκε λιτανεία με τα χαριτόβρυτα Λείψανα του Οσίου στο κενοτάφιο του, όπου ευλογήθηκε το κόλλυβο και έγινε η απόλυση.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας και όσους μετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις , ευχήθηκε στον Ηγούμενο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αθανάσιο,ο Άγιος Παχώμιος να τον σκεπάζει και να είναι αρωγός στο έργο του.
Η πανήγυρη ολοκληρώθηκε με τράπεζα που παρέθεσε η φιλόξενη αδελφότητα της Μονής.

ΕΟΡΤΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΧΩΜΙΟΥ 2021

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Κυριακή Δ΄Λουκά Των Αγίων Πατέρων της Ζ΄Οικουμενικής Συνόδου.

ΕΠΟΜΕΝΟ

Εθνική Επέτειος του ΄΄ ΟΧΙ ΄΄ στην Μητρόπολη μας. .

Γραφείο Τύπου

Γραφείο Τύπου

Επίσημες αναρτήσεις από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος